Sosyal Medya

Dünya

Mali saldırganlarından IŞİD’e tövbe çağrısı

Dün Mali’deki otel saldırısını üstlenen El Kaide bağlantılı El Murabitun örgütü, IŞİD’e tövbe çağrısında bulundu. Örgütün bildirisinde “Bağdadi cemaatinin ve liderlerinin yaptıkları, masumların kanını dökmek gibi eylemlerden Allah'a sığınırız” ifadesi kullanıldı.



Kuzeybatı Afrika'da faaliyet gösteren El Murabitun örgütü bildiri yayımlayarak, bölgedeki bütün savaşçı grupları tek çatı altında toplamaya çağırdı. Örgüt, bildirisinde El Kaide'ye baÄŸlılığını yineledi. IŞİD’e de "Müslümanlara verdiÄŸi zararlardan dolayı Allah'a tövbe etme" çaÄŸrısı yaptı.

Örgütün bildirisinde, "Bağdadi cemaatinin ve liderlerinin yaptıkları, masumların kanını dökmek gibi eylemlerden Allah'a sığınırız. Bu kimseleri Allah'a dönmeye ve tövbe etmeye davet ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Örgüt, dün Mali'nin başkenti Bamako'daki otel baskınını üstlenmişti. Yaklaşık 170 kişinin rehin alındığı saldırıda ilk belirlemelere göre en az 22 kişi ölmüş, 20 kişi de yaralanmıştı.

Örgütün eski lideri Ebul Velid es-Sahravi, IŞİD’e biat ettiÄŸini ilan ettikten sonra liderlikten azledilmiÅŸ, yerine Muhtar Belmuhtar atanmıştı. Örgüt, Arap dünyasında "MaÄŸrib" olarak adlandırılan Kuzeybatı Afrika'da Batı karşıtı Selefi çizgide bir devlet kurmayı hedefliyor.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.